Dopis KK Skipper u vezi Balkanskog prvenstva

Ići dole

Dopis KK Skipper u vezi Balkanskog prvenstva

Počalji od Admin taj 5/10/2010, 2:14 pm

Predsedniku BKS-a
Direktoru BKS-a
Upravnom odboru BKS-a


Postovani,

Obracamo vam se povodom aktuelnih desavanja u karate sportu sa zeljom da se postojeci problemi prevazidju u interesu svih ljudi koji se bave karateom a prevashodno dece koja se aktuelnom politikom drasticno ostecena.

Kao sto vam je sigurno poznato, KFS je 30.03.2010.godine, odredio kriterijume za izbor reprezentativaca. Ovi kriterijumi, pored kontronih turnira, prevashodno se odnose na jedino zvanicno takmicenje koje postoji u mladjim uzrasnim kategorijama a to je balkanski sampionat. Pored ovoga, KFS je dopisom od 13.09.2010.god kao poslednje kontrolno takmicenje odredio turnir Trofej Slobodan Vucinic , na koji su pozvani reprezentativni kandidati za balkanski samiponat koji se odrzavava u Grckoj od 24.09. do 26.09.2010. Neposredno po zavrsetku takmicenja selektori su odrzali trening i sastanak na kome su okupljenim kandidatima I njihovim treneri izneli preliminarni prosireni spisak gde je naglaseno da ce se postojece dileme razresiti u najkracem roku. Naime, balkanska federacija predvidja nastup po dva takmicara iz svake zemlje po kategoriji u borbama odnosno po tri takmicara u katama. Ni iz cega se nije moglo zakljuciti da ce doci do skandalozne odluke po kojoj ce nasa drzava biti predstavljena sa znacajno manjim brojem takmicara.
Ovde se postavlja prvo pitanje koje se odnosi upravo na ovu odluku o nastupu znacajno manjeg broja takmicara sa aspekta interesa karate sporta I njegovog buduceg razvoja na ovim prostorima. Konkretno, zbog cega smo sebe uskratili sveukupnog visokog plasmana na predstojecem sampionatu, kao I zbog cega su deca, treneri, klubovi, roditelji dovedeni u zabludu da u subotu 18.09.2010.godine njihov nastup nesto predstavlja.
Ako se zna da problemi nisu vezani za tehnicku organizaciju, svakako da su karate radnici I najsira javnost duboko zainteresovani za motive ovakve odluke kao I posledice koje se ocekuju u buducnosti.

Kada je ovakva odluka vec donesena interes karate sporta je da se zna ko je ovakvu odluku doneo?
Pored ovoga, jedino logicno pitanje koje sledi je zbog cega bas 12 takmicara I po kojim kriterijumima su upravo oni izabrani?
Kako bi treneri znali u kom pravcu da organizuju svoj rad, kako da objasne deci I roditeljima nacin sticanja reprezentativnog statusa molimo vas da pomognemo svim navedenima tako sto ce biti upoznati sa kriterijumima za ovaj izbor. Evidentno je da neko (opet se postavlja pitanje ko?) ima neku posebnu racunicu, jer je ocigledno da vec pomenuti kriterijumi bodovanja nisu bili osnova za izbor ( mnogi prvaci drzave kao ni takmicari koji imaju najveci broj bodova nisu se nasli u autobusu I ostali su bez mogucnosti da potpuno zasluzeno zasiju drzavni grb na kimono )

Nazalost, ovo je samo jedan u nizu problema koji se desavaju u karate sportu I konkretno u ovom slucaju nastavak neke, nama potpuno nejasne, politike po kojoj ni prosle godine nije uzeto ucesce na balkanskom sampionatu.Iz do sada izlozenog se moze zakljuciti da ne postoji jasan sistem u bilo kojoj sferi funkcionisanja karate sporta, osim kada je u pitanju jednostrana obaveza klubova, takmicara ( uglavnom njihovih roditelja), trenera prema savezu koja se odnose na placanja taksi, kotizacija, troskova putovanja…Bilo kakva odgovornost I obaveza u suprotnom smeru po pravilu se kvalifikuje kao nepodobnost I automatska disvalifikacija. I najmanje dobronamernom coveku kome je u interesu prosperitet karatea jasno je da ovaj dopis iskljucivo ima za cilj dobrobit necega sto cini veliki deo naseg zivota.

Kao potpuno lojalni clanovi saveza ( to podrazumeva ono gore navedeno jednostrano ispunjenje obaveza ) moramo na ovakav nacin da se obratimo nekome, opet naglasavajuci da je ovde u pitanju na prvom mestu interes karate sporta pa tek onda svih nas koji smo sastavni deo toga. Obracamo se vama kao prvoj instanci I maticnom savezu u koji se registrujemo za pomoc u razresavanju postojecih problema.
Molimo vas za odgovor o ucescu I odlucivanju predstavnika BKS u navedenom dogadjaju!
Konkretno, da li su predstavnici BKS u nadleznim telima KFS upoznati I ucestvovali u kreiranju politike koja je rezultirala iznetom situacijom?
U tom smislu najiskrenije vas molimo da nama I svim ostalim klubovima objasnite odluke koje su donesene. Iskreno se nadamo da cemo na osnovu vasih odgovora moci da objasnimo deci I roditeljima koji tek pocinju da vezbaju karate ali I vec afirmisanim takmicarima, kakav je ambijent u nasem sportu I koje su perspektive, pre svega u moralnim I vrednosnim kriterijumima za njihov razvoj.

Zarad potpune jasnoce namece se potreba za rezimiranjem svega napisanog:

1.Zbog cega je doneta i ko je doneo odluku o smanjenju broja predstavnika nase drzave na balkanskom sampionatu?
2. Po kojim kriterijumima je odredjeno bas 12 takmicara u mladjim kategorijama koji ce predstavljati nasu drzavu?
3.Ko je kriterijume za izbor u nacionalni tim propisao?
4.Da li su i u kolikoj meri predstavnici BKS ucestvovali u ovoj odluci, i ako jesu da nam obrazlozite donesenje iste?

Duboko smo ubedjeni da su postavljena pitanja od esencijalne vaznosti za razvoj karate sporta te vas u tom smislu molimo da se ovaj dopis kao I stav rukovodstva BKS objavi na zvanicnoj web prezentaciji BKS-a.


Unapred se zahvaljujemo na odgovoru.Karate klub SKIPPER
U Beogradu
23.09.2010.godine

Admin
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 03.03.2010

Pogledaj profil korisnika http://karatesvet.forumsr.net

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu